Türkiye’nin en ünlü imam hatiplerinden biri olan İsmail Coşar ile ünlü Şan Öğretmeni Emre Yücelen ile önemli bir röportaj gerçekleştirdi.Önemli konulara değindi ve çoğu yerde gözleri doldu. Hayatta en büyük destekcisinin Annesi Edibe hanım olduğunu belirtti.Yer yer gözleri dolan Coşar ‘ ın röportaj’ı izleyelim.

 

İsmail Coşar Kimdir?

25.09.1950 tarihinde Bursa ili Osmangazi ilçesi Çağlayan köyünde dünyaya gelmiştir.

Beş kardeşin en küçüğü olan Coşar, sesinin güzelliği ve sesini kullanmaya olan merakı ile küçük yaşlarda herkesin dikkatini çekmiş ve henüz ilkokula başlamadan ezanı ezberleyerek her fırsatta yaşadığı köyün minaresine çıkıp okumaya başlamıştır.

İsmail Coşar, bu yaşlarda Kandil günlerinde annesi Edibe Hanım ile radyodan Kuran-ı Kerim dinler ve sesini duyduğu hafızların “kendisine dost olması” yönünde anne duası alırdı.

Memleketin sıkıntılı süreçten geçtiği dönemlerde, çiftçilikle uğraşan İsmail Coşar’ın babası Veysel Bey, oğlunun maddi sıkıntılardan dolayı okuyamayacağı endişesiyle tarlalarında çalışmasından yanadır. Ancak; İsmail Coşar’ ın Kuran-ı Kerim’e olan ilgisi ve sesini bu yönde kullanmaya hevesli olması

, annesi Edibe Hanım’ın onun yanında olmasını sağlamıştır.

İsmail Coşar, bu desteği de arkasına alarak kendi köyünün imamı olan Mehmet Atış Efendi’den öğrendiği Kuran-ı Kerim’i ciddi olarak ilerletmek ve hafızlık eğitimi almak için dayısı Emin Bey’in yanına gitmek üzere köyünden ayrılır. Ancak; dayısı Emin Bey yaşının ilerlemiş olmasından dolayı, bu eğitimin yarım kalabileceği düşüncesiyle kendisini geri gönderir. Ancak; Coşar bu yolda eğitim almayı çok istemiş ve karşısına çıkan bu ilk zorluğu aşarak belki de hayatının en önemli kararlarından birini vermiş ve Bursa Ulu Cami’nin yolunu tutmuştur. Yine de Coşar’ı büyük bir sıkıntı beklemektedir.

Yaşının küçük olması ve yanında birisinin olmaması nedeni ile kendisini gösterme fırsatı bulamayacağından, İsmail Coşar, çıkış yolu olarak Ulu Cami’de yüksek sesle Kuran-ı Kerim okumaya başlamıştır. Ulu Camii Müezzini Hafız Sabri Bey, İsmail Coşar’ı fark ederek yanına sokulup bir müddet dinler ve “biraz daha sesli oku” diyerek Coşar’ın hayatında bilmeden önemli bir rol oynamış olur. Bundan sonra İsmail Coşar, kalacak yeri de olmaması nedeni ile Ulu Cami’de kalmaya başlarmıştır.

 

Share